2-  نازک کاری ساختمان  

  • در ابتدا احداث ساختمان بطور کل شامل دو قسمت سفت کاری و نازک کاری است. سفت کاری شامل عملیات پی کنی، ریختن بتن فونداسیون، دیوار برشی ، کرسی چینی، تیر و ستون ، دیوارچینی، بادبند و سقف است. عملیات سفت کاری مربوط به احداث بنای اصلی ساختمان و عملیات نازک کاری مربوط به تزئینات ساختمان می‌باشد.(برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه روی لینک کلیک کنید)
  • یکی از اصلی ترین بخش‌های طراحی داخلی ساختمان، نازک کاری است. نازک‌کاری به کلیه عملیاتی گفته می‌شود که یک ساختمان را برای بهره‌برداری توسط ساکنان آماده می‌کند و معمولا از مراحل اولیه که همان اجرای اسکلت سازه است، زمان بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد. به طور کلی می‌توان کلیه اجزای ساختمانی که در پایان کار در معرض چشم بیننده قرار می‌گیرند، در دایره اقدامات مربوط به نازک‌کاری به حساب آورد. در مرحله نازک کاری شرایط ایده‌آل برای بهره‌برداری نزدیک می‌سازد شامل تمهیداتی در جهت عایق‌سازی در برابر گرما و رطوبت، اندودکاری سطوح، زیباسازی بخش‌های مختلف سازه است و مصالح نازک کاری آخرین مصالحی هستند که کفها، دیوارها و سقف‌ها را پوشش می‌دهد .
  • نازک کاری شامل 11 مرحله اصلی است:

1-2 )نمای ساختمان

1-1-2  شناخت مراحل اجرای نما

2-1-2  طراحی کردن نمای

3-1-2  زیر سازی نما

  1-3-1-2  انتخاب مصالح و پروفیل برای زیرسازی نمای

  2-3-1-2  نبشی کشی

  3-3-1-2 ریسمان کشی

  4-3-1-2  اجرای زیرسازی

  5-3-1-2 زیرسازی نماهای مختلف

 

 2-2 )گچ کاری وسفید کاری ساختمان

1-2-2  شمشه گیری دیوار ها

2-2-2  گچ و خاک دیوار ها

3-2-2  سفید کاری دیوار

4-2-2  گچ بری و ابزار

5-2-2 کشته کشی دیوار ها

 

3-2) نقاشی دیوار و سقف های ساختمان

6-2 )قرنیز در و دیوار 

4-2 )کف سازی و اجرای پارکت

5-2) عایق کاری

6-2) نصب کاشی و سرامیک

7-2) نازک کاری سقف

8-2 )اجرای کاغذ دیواری

9-2) نصب کلید پریز

10-2 ) نصب در پنجره

11-2 )نصب یراق آلات

  • نازک کاری ساختمان یکی از مراحل ساختمان سازی است که عدم دانش کافی از این قسمت در ساختمان سازی، لطمه های زیادی را به کارفرمایان پروژه و مهندسین اجرایی وارد می کند. آشنایی با مراحل و اجرای نازک کاری و مواد موردنیاز هر مرحله می تواند از هزینه های پروژه های ساختمانی بکاهد. هنگام اجرای پروژه، لیست نازک کاری ساختمان توسط کارفرما برای پیمانکار تعیین می شود؛از این رو با توجه به نوع قرارداد، می تواند لیست نازک کاری کم یا زیادتر از لیست موجود ما باشد؛ در هر صورت مراحل نازک کاری به صورت کلی با توجه به لیستی که برای شما عنوان کردیم، اجرا می شود.
  • جدول نازک کاری
  • جدول نازک کاری و کاربرد ان در پروژه های ساختمانی بسیار مهم است . جدول نازک کاری که یکی از ارکان اصلی نقشه های اجرایی هر پروژه ای به شمار می آید، وظیفه تعیین متریال و مصالح مصرفی پروژه را در محل های مختلف برعهده دارد. جداول نازک کاری در پروژه ها جز مشخصات فنی پروژه به شمار آمده و برای انتخاب مصالح توسط پیمانکاران بکار گرفته می شود.